Mama´s Sweetheart & Sun-Power´s

Muutama oma näkemys roduista...

Kääpiövillakoira

Mitä isompi villakoira, sen itsenäisempi eli mitä pienempi, sen enemmän se roikkuu lahkeessa kiinni. Jos sinua ärsyttää, että joku seuraa sinua, jopa vessaan, 24/7, pieni villakoira ei ole oikea valinta 😆 Villakoiralla ei ole terrierin rohkeutta, arka se ei saisi olla, mutta turha odottaa, että

se olisi kaikissa tilanteissa rohkea. Villakoirissa on vähän pehmeyttä ja arkuutta mikä johtaa herkkään haukkumiseen ja esim. tarpeet tehdään vain tuttuun ja turvalliseen paikkaan.

Villakoira ei koskaan lähde kauaksi omistajastaan ja se on väsymätön sylissä olija sekä hellyyden saaja. Sen sijaan pieni villakoira ei ole maratoonarin ja juoksijan kaveri vaikka onkin reipas kävelijä.

Lapsiperheessä kannattaa miettiä mikä villakoiran neljästä koosta on paras niin, että pentu ja lapset molemmat selviävät ilman vahinkoja.

Trimmaus on ehdottomasti opetettava alle vuoden iässä, muuten on hankaluuksia tiedossa.

villakoira on ihan varmasti iloisin koira! ❤️

Kleinspitz

Ensimmäinen asia, mitä ihmiset kleineista kysyvät on haukkuminen. Kyllä se on erinomainen vahtikoira, ilmoittaa vieraat kulkijat. Suurin osa haukkumisesta johtuu, siitä että koira komentaa omistajaansa:"Leiki mun kanssa! Heitä palloa! Anna sitä, anna tätä! Yms yms" ja tähän voidaan vaikuttaa pentuaikana.

Kleineilla on ihanteellinen turkki Suomen sääoloihin; paksu rungossa ja jaloissa vähemmän karvaa, eikä sitä tarvitse pukea. 

Kleinien luonteessa on paljon vaihtelua, todella pehmeistä todella iso egoisiin. Tämä kannattaa ottaa huomioon pentua valittaessa.

Kleini on reipas ja vaatii aktiivisen kodin.

Kleini hymyilee aina koko naamalla ❤️

Collie

Mainio  harrastuskaveri moneen lajiin. Herkkä eli jos olet äkkipikainen, tämä rotu ei sovi sinulle. Siisti koira. ❤️

Labradorinnoutaja

Taipuu todella moneen tehtävään ja kestää treenausta sekä toistoja, eikä suutu pienistä. Toivottavasti pidät remontoimisesta😉 labradorinpentu voi tehdä tuhoja, joihin kannattaa varautua. Vaati paljon aikaa ja toimintaa. Varmasti uskollisin ystävä mitä sinulla on koskaan ollut ❤️